Ga naar de inhoud
logo
Werken bij

Over ons

De Wit Schijndel bestaat al sinds 1948 op dezelfde locatie. Inmiddels staat de derde generatie van familie De Wit aan het roer.

Een stukje geschiedenis

Opa de Wit gaat in 1948 van start met een handeltje in tweedehands legergoederen, het vlechten van matten en het maken van bezems.

In 1970 nemen de zonen van Grard de Wit, Albert, Henk, Ad en Peter, het bedrijf over.

Zo ontstaan er drie bedrijven onder de naam De Wit: Albert en Henk richten zich hoofdzakelijk op tenten en kampeerartikelen (in 1993 stapt Henk uit het bedrijf), Ad legt de focus op automaterialen en Peter kiest voor caravans, vouwwagens en voortenten.

De derde generatie

Dan gaan we door naar 1996, hier komen Mark en Yvonne als derde generatie in beeld. Zij nemen het stokje van hun vader Albert over en vanaf dan gaat het eigenlijk heel snel. In 1998 nemen Mark en Yvonne het bedrijf van ‘Oom Peter’ over en in 2000 volgt het bedrijf van ‘Oom Ad’.

Even later, in 2000, wordt op industrieterrein De Duin ‘Maryvo’ opgericht, de groothandelstak vernoemd naar Mark en Yvonne.

Nog wat later, in 2006 start De Wit Schijndel met een webshop, welke nog ieder jaar groeit.

De Wit Schijndel – het grootste vrjietijdswarenhuis van Nederland

Hier staan we nu

Waar Grard de Wit begonnen is, aan de Rooiseweg in Schijndel, daar staat de winkel nog altijd. Op precies dezelfde plek, maar dan natuurlijk veel en veel groter.

Op dit moment, 75 jaar later, is De Wit Schijndel namelijk uitgegroeid tot een unieke winkel van maar liefst 70.000 m2 groot. Wie had dat kunnen bedenken in het begin!

In 2021 is er een nieuw pand aangekocht waarin de groothandel Maryvo en het logistiek centrum van zowel De Wit Schijndel als Maryvo gevestigd zijn.

Door de groei van ons bedrijf was meer ruimte zeer gewenst. Het is een prachtige locatie waarin alles in één pand is ondergebracht.

Nu kunnen we met trots vermelden dat we zijn uitgegroeid tot de landelijke nummer 1 in kamperen, tuin en sport!

Het logistiek centrum van De Wit Schijndel en Maryvo

Wat brengt de toekomst?

Uiteraard blijven we ambitieus en zijn we samen met het hele team altijd op zoek naar kansen voor groei en ontwikkeling.

Wil jij hier onderdeel van uitmaken? Kom dan bij ons werken, we hebben vast een baan die bij je past!